بر اساس اين مصوبه، لوح سپاس به دليل ارائه خدمات ارزنده در مقاطع خاص يا استمرار در انجام فعاليتهاي شايسته به اشخاص و لوح يادمان به بستگان اشخاصي که در مسير تحقق آرمانها و حفظ ارزشهاي انقلاب اسلامي، دفاع از کشور، انجام ايثارگرانه ماموريتها وارائه خدمت داوطلبانه، جان خود را از دست دادهاند، اعطا مي شود. اولويت بستگان براي دريافت لوح يادمان به ترتيب همسر، فرزندان و پدر و مادر تعيين ميشود و در صورت تعدد، اولويت با افراد مسن است که در موارد خاص رعايت ترتيب فوق الزامي نيست.
بر اين اساس، لوحهاي سپاس و يادمان، به دو درجه \"زرين\" و \"سيمين\" تقسيم ميشوند. درجه لوح با ملاحظه ضرورت، اهميت، گستردگي و تعدد فعاليت قابل تقدير يا وضعيت اشخاص از نظر سن، شرايط جسمي، سوابق و تشويقهاي قبلي، تعيين ميشود.
بر اساس اين آيين نامه، وزيران و مسئولان دستگاه هاي اجرايي همتراز در حوزه مسئوليت خود، فهرست اشخاص پيشنهادي را براي دريافت لوح تقدير همراه با دلايل توجيهي در تيرماه و دي ماه هر سال به دفتر رئيس جمهور ارسال مي کنند.
همچنين براي دريافت لوح تقدير، داشتن تقدير نامه از وزير يا عالي ترين مقام اجرايي دستگاه پيشنهاد کننده ضروري است. در موارد خاص نيز به تشخيص رئيس جمهور شرط ياد شده لحاظ نميشود.
بر اساس مصوبه دولت لوح تقدير از حيث اعطا، تابع هيچ تشريفاتي نيست. حسب مورد و با موافقت رئيس جمهور ميتوان تقدير را طي مراسمي اعطا کرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، همچنين به دارندگان لوح زرين سپاس و يادمان، پنج سکه بهار آزادي و لوح سيمين سپاس و يادمان، سه سکه بهار آزادي از محل اعتبارات مصوب مربوط اعطا مي شود.
دولت بر اساس اين آيين نامه، مسئوليت طراحي و آمادهسازي، تدوين شاخصها و انطباق آن با شرايط اشخاص و ساير هماهنگيهاي مربوط به اين آيين نامه را به عهده دفتر امور مديران ارشد و اعطاي نشانهاي دولتي دفتر رئيس جمهور گذاشته است.
بر اساس اين مصوبه، تقدير نامه هايي که به برگزيدگان جشنواره هاي علمي، فرهنگي، صنعتي و نظاير آن اعطا مي شود، تابع مقررات مربوط بوده و از شمول مقررات اين آيين نامه خارج است./122
انتهای پیام/